Domov > Teden za življenje 2011 > Molitvena ura mladih za življenje

Molitvena ura mladih za življenje

Uvodna pesem

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha
Verujem …

Hvala ti, Gospod, da smemo biti tu, pred teboj.
Radi bi se ti zahvalili, Gospod, za vse, kar nam daješ.
Radi bi se ti globlje odprli in te prosili, da bi nas moglo zajeti tvoje hrepenenje, ko želiš vstopiti v naše življenje, ga prenoviti in nas voditi k Očetu.

Pesem – mladinska

… KI JE OD MRTVIH VSTAL
Sir 30, 21-23
21 Ne vdajaj svoje duše žalosti,
nikar se ne trpinči nalašč.
22 Veselje srca, to je človekovo življenje,
veselost, ta možu poveča število dni.
23 Bodi veder v svoji duši, razveseljuj svoje srce
in daleč od sebe naženi otožnost.
Otožnost je namreč že mnoge strla,
ta ne prinaša nobene koristi.
Gospod, zame si premagal smrt in vstal v življenje. Tudi mene si poklical v življenje. Še več, želiš, da ga imam v izobilju. In kako lepo je živeti. Kako lepo je ljubiti. Kako lepo je teči po zelenem travniku in opazovati metulja v letu. Kako lepo je duhati cvetlico, objeti otroka, prejeti nasmeh ali zreti v sončni zahod. Kako lepo je prepevati in s teboj govoriti, Gospod. Naj se ti iz srca zahvaljujem za vsak dan, ki mi ga podarjaš. Naj živim le Zate. V tem trenutku pa ti želim izročiti vse tiste, ki jih je življenje ranilo, za vse, ki so obupani in brez kančka vztrajnosti, za vse, ki trpijo in ne najdejo sreče. Prižgi jim luč in vdihni vanje Duha veselja. Izročam ti tudi vse tiste, ki so v življenju izgubili smisel, niso zmogli koraka naprej in so si ga zaradi razočaranja raje odvzeli. Z usmiljenjem poglej nanje. Odpusti jim, saj niso vedeli, kaj delajo.

Oče naš..
Zdrava Marija…(10x)
Slava Očetu

Pesem –mladinska

… KI JE V NEBESA ŠEL
Ps 139, 13-16
13 Zares, ti si ustvaril moje ledvice,
me stkal v materinem telesu.
14 Zahvaljujem se ti, ker sem tako čudovito ustvarjen,
čudovita so tvoja dela,
moja duša to dobro pozna.
15 Moje kosti niso bile skrite pred tabo,
ko sem bil narejen na skrivnem,
stkan v globočinah zemlje.
16 Moj zarodek so videle tvoje oči.
V tvojo knjigo so bili vsi zapisani,
dnevi, ki so bili oblikovani,
ko ni še nobeden od njih obstajal.

In šel si v nebesa. Kamor si sprejel že toliko nedolžnih otrok, ki se nismo smeli roditi. Ne, da bi okusili čar življenja, so postali mali angeli, ki tiho šepetajo materam, naj vendar z ljubeznijo sprejmejo svoja bitja pod srcem. O koliko nedolžne krvi je vsak dan prelite zaradi mater pa tudi očetov, ki umorijo svojega otroka. Kako nespametna je misel, da je splav pravica. In kako vztrajno splav uničuje ta svet. Gospod, ti zmoreš dati milost, da bi se vsaka človeška duša zavedala, da je življenje zastonjski dar, ki ga nihče ne more in ne sme nikomur odvzeti. Daj, da bi doumeli to lepoto in veličino vsakega izmed nas. Poglej na stiske vseh mater, ki se bojujejo z mislijo, da svojega otročička odpravijo. Vlij jim moči, poguma in radosti, da se s srcem odločijo postati mame in sprejmejo novo življenje. Obenem pa ti izročam tudi vse sirote sveta, otroke, ki so zaradi nezaželenosti ostali sami in zavrženi. Naj te zmorejo še bolj sprejeti za svojega ljubečega Očeta ter Devico Marijo za svojo mater.

Oče naš..
Zdrava Marija…(10x)
Slava Očetu

Pesem -mladinska

… KI JE SVETEGA DUHA POSLAL
1 Kor 13, 8-13
8 Ljubezen nikoli ne mine. Preroštva bodo prenehala, jeziki bodo umolknili, spoznanje bo prešlo,
9 kajti le delno spoznavamo in delno prerokujemo.
10 Ko pa pride popolno, bo to, kar je delno, prenehalo.
11 Ko sem bil otrok, sem govoril kakor otrok, mislil kakor otrok, sklepal kakor otrok. Ko pa sem postal mož, sem prenehal s tem, kar je otroškega.
12 Zdaj gledamo z ogledalom, v uganki, takrat pa iz obličja v obličje. Zdaj spoznavam deloma, takrat pa bom spoznal, kakor sem bil spoznan.
13 Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. In največja od teh je ljubezen.
Iz nebes si nam poslal Svetega Duha. Vse zaradi ljubezni. Ljubezen. Kako silna je moč ljubezni. O, da bi jo zmogli v polnosti doumeti. Hvala, Gospod, za tvojo brezpogojno ljubezen. Želim si, da bi te tudi sam ljubil tako, kot hočeš Ti. Ljubil še namesto vseh tistih, ki te zavračajo. To te prosim, da mi ustvariš čisto srce, da bo pristno in z iskrenostjo ljubilo sočloveka. Izročam ti vse zakonce. Naj mož in žena skozi svoj medsebojni odnos vztrajno iščeta Tebe. Naj z odprtimi rokami sprejemata vsak dar življenja. Prosim te tudi za mlade pare. Obvaruj jih nečistosti in razuzdanega življenja. Naj se pogumno odločajo za potrditev svetega zakona ter za čisto in popolno podaritev ljubezni. Le prava darovanjska ljubezen je tista, ki osreči in daje smisel.

Oče naš..
Zdrava Marija..(10x)
Slava Očetu

Pesem – mladinska

… KI JE TEBE DEVICA V NEBESA VZEL
2 Kor 1, 3-5
3 Slavljen Bog, Oče našega Gospoda Jezusa Kristusa, Oče usmiljenja in Bog vse tolažbe.
4 On nas tolaži v vsaki naši stiski, tako da moremo mi tolažiti tiste, ki so v kakršni koli stiski, in sicer s tolažbo, s kakršno nas same tolaži Bog.
5 Kakor namreč Kristusovo trpljenje za nas presega meje, tako po Kristusu prekipeva tudi naša tolažba.
Nebeška mati Marija, ki te je Bog v svojo nebeško slavo vzel z dušo in s telesom, že mlado te je blagoslovil s posebno milostjo – postala si mati in pod srcem nosila našega Odrešenika. Ti veš, kako je biti mama. Ti si svojega sinka povijala, ga hranila, učila prvih besed, vzgajala in skrbela. Marija, ti veš, kako lepo je biti mama. Vsem parom pa ni dano, da postanejo starši. Zakaj? Kako velika mora biti ta bolečina in kako težko je to sprejeti. Pa saj nam ta svet in sodobna znanost ponujata veliko načinov, kako priti do otroka, ali z drugimi besedami spočetje v epruveti. Kaj ni tako spočetje znanstveni proizvod? Ti Gospod pa si nam dal dar spočetja novega življenja po združitvi moža in žene v njuni ljubezni. Gospod, v tem trenutku ti po Mariji izročam vse pare, ki ne morejo imeti otrok. Ti jih vodi in jim daj pravo spoznanje ter moč, da to sprejmejo in v Tvoji luči odkrijejo svoje pravo poslanstvo.

Oče naš…
Zdrava Marija…(10x)
Slava Očetu

Pesem – mladinska

… KI JE TEBE, DEVICA, V NEBESIH KRONAL
Mt 10, 38-39
38 Kdor ne sprejme svojega križa in ne hodi za menoj, ni mene vreden.
39 Kdor najde svoje življenje, ga bo izgubil, in kdor izgubi svoje življenje zaradi mene, ga bo našel.«
Nebeška mati Marija, z dušo in s telesom si bila kronana v nebeški slavi. In tako v nebesih kronaš vsako dušo, ki zapusti ta svet. Eden izmed čarov življenja je prav v njegovi minljivosti. Želim si, da bi zmogel prav vsak trenutek živeti tako, kakor da je moj zadnji. Prosim te za srečno zadnjo uro. Od tod želim oditi spravljen s svetom ter s skesanim srcem. Naj se sveta ne bojim zapustiti v trpljenju, ampak naj to sprejmem kot blagoslov. Danes marsikdo misli, da ima pravico odločati o svojem življenju in ga ima kadarkoli možnost končati. Govori se o »umetnosti umiranja« ali o evtanaziji kot pomoči pri umiranju, krajšanju trpljenja, krajšanju življenja. O Gospod, da bi se le vsi zavedali, da si ti tisti, ki podarjaš in jemlješ življenje. Prosim te, da bi ljudje zmogli poljubiti svoj križ, ga prinesti do konca, saj prav to njihovo poslednje trpljenje skupaj s Teboj rešuje svet.

Oče naš..
Zdrava Marija…(10x)
Slava Očetu

Pesem – mladinska

… GOSPOD, USMILI SE DUŠ V VICAH
Ps 145, 8-9
8 Milostljiv in usmiljen je GOSPOD,
počasen v jezi in velik v dobroti.
9 GOSPOD je dober do vsakega,

njegovo usmiljenje je nad vsemi njegovimi deli. Edinole ti Gospod, veš, koliko duš trpi v vicah. Edinole ti vidiš, kako zelo trpijo. Edinole ti razumeš, kako močno si želijo zveličanja v nebesih. V imenu Tvojega prebridkega trpljenja te prosim za njihovo odrešenje. Poglej z usmiljenjem nanje in jim daj uživati nebeško kraljestvo. Jaz pa te prosim, da nanje nikdar ne pozabim. Naj bom jaz tisti, ki jim lahko s svojimi molitvami in žrtvami spira krivdo in greh. Sam pa naj v srcu neizmerno hrepenim po tem, da bodo nekoč moje oči zrle Tvoje obličje.

Oče naš..
Zdrava Marija…(10x)
Slava Očetu

ZAKLJUČNA PESEM

Pripravili Alison Kogoj in Mojca Ivančič

Share This