Domov > Teden za življenje 2002 > Misli mladih o življenju

Misli mladih o življenju

ŽIVLJENJE je kakor kaplja, drobna, majhna, do izraza pride šele, ko se spoji z ostalimi. ŽIVLJENJE je kakor deroča reka, nepredvidljiva, nikoli ne veš, kam te bo odnesel tok. V trdnih skalah pušča globoke sledi kot dokaz svojega obstanka. ŽIVLJENJE je kakor dolg, vijugast potok. Po poti pobira vsako kapljico in ves čas hrepeni, da se kot veletok združi z oceanom.

Tea

Življenje je čudež. Kako malo možnosti je bilo, da smo se sploh rodili. Zato smo lahko ponosni na to, da nas je Bog izbral, da živimo.

Maja

Smisel življenja je doseganje ciljev, premagovanje ovir do njih in doseg življenjskega cilja, pri tem pa nas vedno Nekdo spremlja.

Jakob

Življenje si predstavljam kot pot. Je dolgo, s številnimi razcepi, polno razpotij ter preprek. Pot je lahko ozka ali dovolj široka, da te prijatelji spremljajo po njej. Včasih tudi zamrzne, tako da ti spodrsne, toda če si pot naredil dovolj široko za prijatelje, ti bodo najboljši zagotovo pomagali.

Matic

Rad živim! – Svobodni smo v izbiri, kaj bomo naredili z življenjem , kako ga bomo preživeli in na kakšen način.

Jurij

Življenje je naše največje bogastvo.

Tina

Za vsakim dežjem posije sonce in tudi v našem življenju je tako. Vsakdo izmed nas nosi v sebi upanje in sanje, za katere živi. Brez sanj in upanja ni življenja! Lepo je, če tudi vemo, da imamo nekoga, ki nas ima rad.

Tomaž

Share This