Program

Iz skrivnostnih globin se je porodilo in se poraja vse, kar biva – po Besedi, ki je Življenje in je Luč ljudem; Luč, ki sveti v temi; Odrešenje, v katerem je odpuščanje grehov in sprava, pot v novo skupnost.
To Življenje nosi v sebi skrivnost Očeta. »Slavim te, Oče«, neprestano govori in nam tudi danes izpričuje, da Sin ljubi Očeta in dela, kar mu Oče naroča. Po Besedi smo povabljeni in usposobljeni, da vstopamo v skrivnost Očeta, saj smo ljubljeni od Sina, kakor je Sin ljubljen od njega. Tako tudi mi prehajamo iz smrti v življenje, ko ljubimo brate in sestre in se skupaj z njimi bližamo Očetu.

V nedeljo, 3. oktobra, bo začetek Tedna za življenje v narodnem svetišču na Brezjah. Ob 15.00 bo molitvena ura Za življenje, ob 16.00 evharistično bogoslužje, ki ga bo vodil mariborski nadškof koadjutor mons. Marjan Turnšek.

V Tednu za življenje bodo na različnih krajih bioetična predavanja za mlade ter kateheze za otroke; po Radiu Ognjišče bo vsak dan kratek pogovor, na portalu rkc.si in na spletni strani Gibanja pa bodo objavljena razmišljanja ob Božji besedi.

Share This