Domov > Pogovori > Pismo ženi pred splavom

Pismo ženi pred splavom

Draga žena,

Piše ti žena, ki je bila v isti preizkušnji, kot si ti v tem trenutku. Dobro vem, kako se počutiš, kakšna skrb in pritisk se je zgrnila nate. Poznam tvoj strah, vem, da trenutno ne vidiš nobenega izhoda iz nastale situacije: vse poti so ti zaprte, misliš da je pred tabo en sam izhod, ki bo rešil trenutno stanje: narediti splav in končati to mučno stanje.

Morda so ti povedali ali misliš, da je otrok prizadet, morda si prestala hud stres v začetku nosečnosti, si ostala sama in otrok ne bo imel očeta, si v finančni stiki, si bolna, misliš da ne boš imela moči prestati nosečnost in porod, je pred tabo kariera, morda pritiska nate mož ali starši, si že v letih, …

Potem pa bo že nekako, se bo že vse rešilo.  Na ta dogodek boš pozabila, lažje zaživela, se morda tega spovedala, se bolj posvetila otrokom, ki jih že imaš, storila kaj dobrega za druge,……
saj imaš vendar svobodno voljo in pravico odločati o svojem življenju, ….

Draga žena, na tej poti sem bila tudi jaz: in se odločila za splav. Bog mi je priča, da govorim resnico: »NE STORI TEGA!«

Ne veš, kakšno trpljenje te čaka. Pot, ki se ti sedaj kaže kot edina rešitev in izhod iz stiske, je lažna in prevara. Otrokovega življenja ne boš mogla obuditi, očitki vesti bodo preveliki in ti bodo črpali življenjsko moč, vrtinec življenja te bo potegnil na dno.

Ne vem , če si verna ali ne; obstaja pa zakonitost, ki je skupni imenovalec nam vsem zemljanom. Vsakega človeka je ustvaril Stvarnik, vanj je dahnil svojega duha. Po tem se razlikujemo od živali. Telesne (genske ) lastnosti pa  podedujemo po očetu in materi.

Prekiniti ta načrt, ki ga ima Stvarnik s pravkar nastalim življenjem,  je nekaj strašnega, to ti povem iz lastne izkušnje. Posledice te bodo spremljale in zaznamovana boš vse življenje.

Znašla se boš v oblasti Smrti, davek, ki ga boš plačala, bo prevelik. Za vse življenje bosta ranjena tvoja ženskost in materinstvo.

Pomisli, da te nekdo silno ljubi. Iz te ljubezni si bila ustvarjena. Prisluhni v tišini globinam svojega srca. Tu je prostor, ki je svet, tu si čista, tu prebiva Bog. Tega ti ne more nihče vzeti, pa naj si v življenju zavržena, zlorabljena, prezrta, bolna, zapostavljena, polna zamer in krivic, prestara, izigrana, imaš onečaščeno intimnost….

Tu, v globini svojega srca pa si ljubljena, čista, Božja, nedotaknjena, polna dostojanstva in spoštovana. Tu je prostor, kjer si sveta, prav tako kot je sveto življenje otroka, ki ga nosiš pod srcem. Ne dovoli, da ti kdo vzame to dostojanstvo, Stvarnik ti ga je podaril ob spočetju. Ponuja ti življenjsko priložnost, da sodeluješ z Njim pri enkratnem dogodku, rojstvu otroka.

Podarjeno ti je nekaj neprecenljivo dragocenega in lepega. Prosim in rotim te: »NE ZAVRZI TEGA, RECI DA ŽIVLJENJU«, ki se razvija v tebi, zaupaj v Previdnost, ki bo poskrbela, da se bo vse postavilo na pravo mesto.

Sprejmi in zahvali se za dar življenja in vedi, da ko se boš odločila za življenje, se bodo okoliščine uredile.

Če boš pa kdaj v stiski, zaupaj, nisi sama. Podarjena ti bosta pomoč in tolažba. Zate vsak dan moli žena, ki je padla in vpije k Bogu v prošnji, da te On tega obvaruje.

Eva

Share This