Domov > Teden za življenje 2023 > Teden za življenje 2023

Teden za življenje 2023

Povzdignimo dar življenja

8. do 15. oktober

V letošnjem Tednu za življenje želimo spomniti in poudariti, da je življenje dar katerega vrednost je tako velika, da je ni mogoče natančno opisati z besedami ali ovrednotiti s številkami. Ni ga mogoče kupiti ali odkupiti. Ničesar nismo storili, da bi si ga zaslužili, in ni nobenega načrta odplačevanja. Mi smo prejemniki in še vedno zahtevamo, kot da smo upravičeni. Kljub vsemu pa je vsakemu od nas dan brezplačno in milostno.

Žal pa se je naš svet znašel na spolzkem terenu, ki upravičuje pomoč pri samomor iz kakršnegakoli razloga. Kaj se je zgodilo, da si ne pomagamo živeti, temveč nam predlagajo, da bi si pomagali umreti?

Kaj se je zgodilo z upanjem?

Naš odgovor je lahko tudi sledeč. Upanja ni nič manj in nič se ni zgodilo z njim, ker On, ki je vse ustvaril, nas je ustvaril za večnost. Na večnost pa zremo z upanjem. Torej upanje nosimo v sebi.

Teden za življenje nas želi spodbuditi, da to upanje tudi pokažemo. Da vsem tistim, ki nas nagovarjajo, naj si pomagamo umreti, rečemo – ne umreti, ampak POMAGAJMO SI ŽIVETI in s tem POVZDIGNIMO DAR ŽIVLJENJA, ki smo ga nekoč prejeli kot zastonjski in milostni dar.

Tako kot vsako leto smo ob začetku Tedna za življenje vsi povabljeni k sveti maši na Brezje. Letos sveto mašo pripravljamo skupaj z drugimi organizacijami v Sloveniji, ki se v svojem temelju zavzemamo “za življenje”.

Vabimo vas k maši na Kurešček.

Vabimo vas na osrednje srečanje, ki bo tudi  letos pripravljeno v obliki okrogle mize. Gostje bodo tokrat predvsem pričevali o svojem preizkušanem življenju ali o srečevanju s tistimi, ki so preizkušani.

Za zaključek Tedna pa predlagamo branje poslanice 32. Tedna za življenje, ki jo je pripravila Sara Ahlin Doljak.

Share This